Dirigent

 

“Muziek is een taal, die je wilt leren spreken!”

Sinds 30 augustus 2022 is Carine Schutte-Timmer (1977) onze nieuwe dirigent. Naast Chananja is Carine ook dirigent van Gospelkoor Relight te Poortugaal, zanggroep Joy te Nieuw-Lekkerland en Kinderkoor de Wingerdknopjes in Wijngaarden. Ook organiseerde ze tot voor kort meermalen per jaar christelijke musicalprojecten voor kinderen in de omgeving van Langerak en Meerkerk. Daarnaast is zij werkzaam als pedagogisch medewerker muziek bij Kinderopvang Hadassa te Ridderkerk. 

Con Spirito – met enthousiasme – is iets dat bij Carine past of ook wel – met bezieldheid. Romeinen 12:11 is dan ook een tekst die al lang met haar meegaat! “Laat uw enthousiasme niet bekoelen, maar laat u aanvuren door de Geest en dien de Heer”.

Vanuit de passie een hobby te professionaliseren heeft Carine de ‘Meerjarige Dirigenten Opleiding’ in Utrecht gevolgd en cum laude afgerond (2013). Daarna heeft zij bij de Academy of Vocal Arts in Den Haag de Basiscursus Kinderkoorleiding gevolgd. Toen tweemaal een jaar van verdiepingslessen gevolgd, waarin interpretatie, directie- en repetitietechniek verfijnd werden aan de hand van diverse klassieke a capella werken. Ze heeft zo ook tweemaal deelgenomen aan de negen dagen durende internationale zomercursus Kurt Thomas aan het Utrechts Conservatorium. 

In de overtuiging, dat zingen in verbinding staat met beleving van binnenuit en dat een beweging of koorpresentatie dat kan benadrukken, heeft zij een individueel traject “Koor Regisseren” bewandeld. Tenslotte heeft ze in 2019/2020 de Opleiding Dirigent Licht Vocaal van BALK gevolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s