Wie zijn wij!!?

‘Gospelkoor Chananja’.

De koornaam betekent ‘de Heer is genadig’. Dat is ook de boodschap, die wij als koor willen uitdragen door middel van zang, muziek, dans en sketches.

De leden van het koor (ongeveer 40 personen) komen uit de Alblasserwaard en daarbuiten (van Barendrecht tot Schelluinen). Zij komen iedere dinsdagavond naar gebouw ’t Wingerds Hof in Wijngaarden (Dorpsstraat) om daar van 19.30 tot 21.30 uur enthousiast te repeteren.

Het koor, dat in Januari 1991 is opgericht, staat sinds 1993 onder leiding van Peter Koetsveld, die naast het dirigeren ook zo nu en dan de band muzikaal aanvult met zijn klarinet. Chananja wordt bij ieder optreden begeleid door een uitgebreide band. Deze bestaat uit een vaste formatie van 1 koperblazer, klarinet, gitaar, piano/synthesizer, bas, drums, viool en percussie.

Het repertoire is zeer gevarieerd van rustige aanbidding tot stevige gospel. Voor het grootste gedeelte bestaat het repertoire uit (vaak eigen vertaalde) Nederlandstalige liederen. Dit is een bewuste keuze, omdat de moedertaal toch dichter bij de hoorders staat dan een buitenlandse taal. Kijk hier voor een kleine selectie van onze songteksten.

Chananja levert regelmatig een bijdrage aan zang- en kerkdiensten . (De band is, op verzoek van de uitnodigende organisatie, bereid om ook de samenzang te begeleiden.) Ook avondvullende programma’s worden regelmatig door Chananja georganiseerd. Voor meer informatie hierover kijk bij: contact

In 2011 hebben we onze nieuwste cd: “alles” uitgebracht.  In 2000, 2003 en 2008 is Chananja met een avondvullend programma op tournee geweest door Nederland en België. Met de thema’s ‘Goal’, ‘VIP’ en ‘Touched’ werd d.m.v. zang, muziek, dans en sketches gedurende een week elke avond het Evangelie op een laagdrempelige manier vertolkt. In 2013 zijn we weer op reis geweest, dit keer naar België, naar de plaatsen: Gistel, Antwerpen, Dilsen & Gent. Dit tour programma Adieu, was en is zeer bijzonder, en we willen dat graag nog vaker opvoeren. Dus als u een avondvullend, bijzonder programma wil kunt u ons daarvoor benaderen! Voor meer informatie over deze tour: klik HIER

Wil je het koor een keer zien en ervaren, kom dan gerust naar een van de repetitieavonden of optredens. Kijk in de agenda waar de komende optredens zijn of nodig ons een keer uit.

img_1480

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s